RADIOVISIT!

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=58&play=3197950&playtype=Sändning

Intervjun börjar ca 12 min. in i klippet!

Turnéplan!

Ska inom kort försöka få upp en lista över killarnas spelningar i sommar!
Håll ut!
Och håll ögonen öppna!

kram kram

//calleandtheundervalleys.blogg.se

"undervalleys påväg mot spännande höjder"


Skivrecensioner.
Tonen slås an direkt, med det "Tiny dancer"-minnande pianointrot i öppnande "Lonely mothers holy land".

Känslan av gulnat fynd i skivaffären. Ett dammigt LP-konvolut i en back med soulig brittisk rock'n'roll från tidigt 70-tal, gömd någonstans bakom tummade plattor med Faces, Elton John och Joe Cocker. Jag försöker inte påstå att Calle Kristiansson och hans Undervalleys spelar i den elitserien. Kom igen, då kanske Kristianstadsgrabbarna skulle bli ena stöddiga jävlar. Men de har definitivt spisat plattor ur den där backen, inspirerats och styrt sitt ljud mot en något varmare forntid. Jag gillar det. Jag gillar det så mycket att jag tycker vi gräver ner "Idol"-stämpeln en gång för alla. Calle K vill tveklöst mer. Och annat. Ett bevis på det är att han efter andraplatsen i "Idol" 2009 valt bort klonade proffsband och i stället fortsatt spela och skriva musik med sina polare från hemstan, bröderna Underdal och gänget i The Undervalleys. Respekt. Och uppenbarligen, med detta stycke facit i lurarna, rätt beslut. För debuten "Valley Rally" innehåller några riktigt fina skapelser. Öppningsspåret är en. Den stöddiga bluesboogien "Back in the fast lane" en annan. Och min favvolåt, "Mr B", är så filmiskt suggestiv och dramatisk att den skulle passa klockrent som soundtrack till en cowboyrulle. Samtidigt saknar "Valley Rally" fortfarande en viktig komponent. Det där klösiga obändiga drivet, det som får en att sittdansa i soffan, har bandet inte riktigt fångat. Inte än. Och skivans mittparti blir hängmagat av för många långsamma nummer. Men gosse, Undervalleys är på väg mot spännande höjder. "Idol"? Bah, pröva musiker. Det smakar bättre.

foto: johanna wallin

Värt att lyssna in!

Efterlängtande albumet ''Valley Rally'' med singeln ''Lonely Mother Holy Land och även första singeln ''Stars'' av Calle & The Undervalleys som släpptes 15 juni i butiker m.m, finns nu på spotify. In och lyssna, ett grymt rockalbum!!

http://open.spotify.com/album/1IUUmwDxjQlaOUxCXMeumv
open.spotify.com
Valley Rally, an album by Calle & The Undervalleys on Spotify.


Tidningen City ger "Valley Rally" fyra av fem C med rubriken "Fortsatt i topp" i dagens tidning 20110615.

Kristianstadsbladet.se

Text: Lisa Kron

Publicerad 14 juni 2011 6.30 Uppdaterad 15 juni 2011 23.402011-06-14 06:30:00

2009 blev han rikskändis när han kom tvåa i musiktävlingen ”Idol”. En obligatorisk coverskiva och turné senare så väntar första skivan med bandets egna låtar.

I en undangömd lokal på Biljardkompaniet står Calle Kristiansson och hans fyrmannaband The Undervalleys och plockar ihop sina instrument. På väggen hänger amerikanska flaggan, mer som en symbol för den amerikanska soulen än för landet i sig.

Den nya skivan ”Valley Rally” släpps på eget skivbolag, men med distributionshjälp av Sony music.

– De har inga konstambitioner vilket jag köper då de är ett företag, men de är bra på distribution, säger Calle Kristiansson.

Efter ”Idol” fick han många erbjudanden, men tackade nej till det mesta.

– Jag fick flera förslag om att bli känd och tjäna massor av pengar, men så här med facit i hand är jag väldigt nöjd med de beslut jag har gjort.

Genom att välja ett mindre bokningsbolag fick sångaren ta med sitt eget band på turnén efter ”Idol” vilket var viktigare än att all fokus hamnade på honom själv.

– Ska jag vara ärlig så insåg jag inte vad ”Idol” var, och det var inte känd som jag ville bli. Det gjorde det lättare att tacka nej till mycket.

Det var under gymnasietiden som Calle Kristiansson och de övriga bandmedlemmarna i The Undervalleys lärde känna varandra.

Han och bröderna Josef och Adrian Underdal började jamma tillsammans och när en ep skulle spelas in gick klasskompisen Arvid Nilsson med i bandet. Inför inspelningen av den nya skivan insåg killarna att ytterligare en medlem behövdes och då kom gitarristen Joel Strömgren in i bilden.

– Han skulle egentligen bara komma ner till Malmö och kolla in studion, men när han tog fram och spelade slidegitarr insåg vi att det var honom vi skulle ha, säger Kristiansson.

– Vi jobbade ganska mycket med de olika låtarna och då behövde vi någon som tillförde något, säger Josef Underdal och Adrian Underdal tillägger:

– Han tillförde ganska mycket på direkten.

Musiken på den nya skivan har influerats av många olika genrer.

– Vi har haft som religion i bandet att det finns något bra i alla genrer, berättar Calle Kristiansson.

Förebilderna är allt ifrån Hanson till AC/DC.

– Vi är ett band som spelar det vi gillar. Det viktigaste med musik är att artisten lägger ner sin själ i det han gör och sedan kan det handla om allt ifrån ”Mmmbop” till den mest pretentiösa musik, säger Kristiansson.

Calle & The Undervalleys är kritiska till hur musikbranschen har blivit mer likställd och styrd av vinst-intresse.

– Dan Hylander sa en gång till mig att musikbranschen har varit död sedan 1978 och det håller jag med om. När synten uppfanns gick allt åt helvete, förklarar singer/songwritern.

Men trots kritik mot dagens kompositioner kan killarna se att det finns ny musik som är bra. De poängterar att de inte är pretentiösa och har inget emot musiktävlingar som ”Idol” och Melodifestivalen.

– Vad hade vi gjort utan ”Idol”, undrar Calle Kristiansson och berättar att med rätt låt och förutsättningar hade bandet även kunnat tänka sig att ställa upp i Melodifestivalen.

– Melody Club och The Ark har varit med så det är inte lika ocredigt längre, säger Josef Underdal.

Under bandets livstid har det blivit många livespelningar och publiken har varierat.

– Det kan vara allt ifrån hårdrockare till barn som kommer och lyssnar på oss, säger Calle Kristiansson.

Och det verkar vara just live som bandet trivs som bäst.– När vi spelade i Sölvesborg för några veckor sedan fick jag gåshud när jag insåg att det är det här vi gör, berättar Calle Kristiansson.

– Den känslan kan inte köpas för pengar, förklarar Arvid Nilsson.

Inför framtiden hoppas de kunna leva på sin musik, men målet har aldrig varit att bli rika.

– Vi har försökt göra en kompromisslös skiva. Alla har sagt att det är en dålig idé, men jag är glad att vi har gått vår egen väg, säger Calle Kristiansson och ler.

Calle & The Undervalleys

Medlemmar: Calle Kristiansson 22 år, Arvid Nilsson 23 år, Joel Strömgren 20 år, Adrian Underdal 21 år, Josef Underdal 24 år.
Kommande hemmaspelningar: Killebomsfestivalen 7 juli, HelgeåFestivalen 27 augusti.
Aktuella: Skivan ”Valley Rally” släpps 17 juni.

foto:johanna wallin


www.metro.se
”Varje natt innan jag ska sova funderar jag på att flyttatill USA och bo i en van i ett år och svänga igenom Memphis”, säger Calle Kristiansson. Foto: Anders Fästader

 Namn
: Calle Kristiansson.
Ålder: 22 år.
Bor: Kristianstad.
Familj: Singel. Mamma.
Aktuell: Med skivan ”Valley rally” som släpps på onsdag. På kvällen hålls releasefest på Clarion Hotel i Stockholm där bandet kommer att spela live.
 


Calle Kristiansson kom tvåa i ”Idol” för två år sedan. Nu kommer debutskivan ”Valley rally”. ”Jag känner ofta att jag är född i fel tid”.Efter att ha kommit tvåa i ”Idol” för två år sedan åkte Calle Kristiansson och hans band The Undervalleys ut på turné i Sverige där de bland annat spelade Calle Kristianssons version av ”Walking in Memphis”.

Sedan samlade de ihop ett gäng, gick in i studion och spelade in debutskivan ”Valley rally”, som släpps i veckan, på egen hand.
– Skivbolagen ville inte göra samma sak som jag, de ville göra akustisk strandraggarreggae och det är jag totalt ointresserad av, säger Calle Kristiansson.

Resulatet: ”Valley rally” är en rockskiva med tydliga influenser från den amerikanska 70-talsrocken.
Calle Kristiansson är inte bara fascinerad av gammal rock, han känner ofta att han är född i fel tid.
– Jag hade velat vara född i USA på 40- eller 50-talet, det hade varit guld. Jag förstår om vissa tycker att vår musik är bakåtsträvande.

Hur ser du tillbaka på tiden i ”Idol”?
– Jag ångrar inte att jag gjorde det men man får så himla mycket emot sig. Det finns två läger, det kreddiga och det okreddiga och jag har inga ambitioner att tillhöra någon av dem.
Emma Björkman

P4 Kristianstad!


På besök i rix morgon zoo!


Killarna gästade bingolotto!


Grattis till allas vår favoritbasist!

STOOOOOORT grattis till allas vår egna favoritbasist som idag fyller år!!
Grattis ADRIAN!!
Hoppas dagen har varit helt underbar!!!

Hipp hipp

hurra hurra hurra hurraaaaaa!!!Man blir ju stolt!

Killarna har precis lirat "Lonely mothers holy land" i bingolotto!
Oh jädrans vilket drag där va!
Allt gick enligt mig som smort!
Gööööött jobbat pojkar!!!
Ska försöka länka inom kort till klippet!

Dags för tv igen - BINGOLOTTO 12 JUNI!

Det är säsongsfinal i Bingolotto och på scenen står Calle & the Undervalleys

Mer info: http://www.tv4.se/1.1959013/bingolotto?episodeId=1.2156975

Bingolotto ser du på tv4+ den 12 juni · 19:00 - 21:30

Missa för allt i världen inte!!

RSS 2.0